szt.
Winogrona zbierane ręcznie w winnicy Castiglione
Faletto na wysokości 300 m n.p.m. Fermentacja trwa 15 dni w
dębowych kadziach, a malolaktyczna zaraz po niej. Następnie
rozlewane jest do starych dębowych beczek, w których pozostaje przez trzy lata. Wino to posiada cudowny kolor granatu, który nigdy nie
traci intensywności. Bukiet przypomina zapachy przypraw, fijołka,
kakao i trufli. Jest to wino najwyższej jakości, którą zawdzięcza
niezwykłym taninom mięknącym wraz z wiekiem.Gleba dostarcza
energii, a klimat intensywności, ale mózg rośliny jest w jej korzeniach, które są w stanie stworzyć wspaniałe owoce. W tym winie widać to
doskonale!
Idealnie uzupełnia bogate potrawy z dziczyzny, czerwonych mięs
z grzybami, długo dojrzewających serów i czekoladowych deserów.
Podawać w temp. 18-20
stopni.