Firma Vivaldi została założona w 2004 roku w regionie Valpolicella w północno-wschodniej części Włoch. Dzięki innowacyjnej metodzie uprawy winorośli z jedynego w swoim rodzaju terroir, wina te doskonale trafiają w gusta koneserów z różnych zakątków świata. Bardzo rygorystyczna kontrola całego cyklu produkcyjnego sprawia, że jakość oraz głębia smaku to cechy wyróżniające winiarnię i jej dorobek. Region Valpolicella to różnorodność, bogactwo i tradycja jednych z najbardziej pożądanych i poszukiwanych win na świecie. Szczególnie godnymi uwagi, ze względu na specjalne techniki suszenia winogron, są dwa flagowe produkty – Recioto i Amarone.
PASSATEMPO
Szczepy: Corvina Corvignone Rondinella
Region: Veneto
Ręcznie zbierane winogrona są następnie suszone przez 24 dni. fermentowane malolaktycznie w kadziach ze stali nierdzewnej. Rubinowy kolor z aromatami wanilii i wiśni. Pełne z pikantnymi nutami i długim finiszem. Doskonale pasuje do czerwonych mięs, makaronów i dojrzewających serów.