Za produkcją Takamaka Rum stoi destylarnia Trois Frères. Założona w 2002 roku gorzelnia, znajduje się na terenie starej tropikalnej plantacji na Seszelach. Zainspirowani oryginalną recepturą ich dziadka, bracia d’Offray stworzyli pierwszy rum na Seszelach. Obecnie destylują 7 rodzajów rumów od białych po aromatyzowane. Ciepły i wilgotny klimat zapewnia idealne warunki starzenia się tropikalnych rumów. Beczki spoczywają poniżej historycznego gospodarstwa nabierając unikatowych egzotycznych smaków i aromatów.
Zepis Kreol czerpie swój charakter z seszelskich przypraw i lokalnej melasy. Destylat połączony jest z 8-letnim rumem Bajan Foursquare i dojrzewa 60 dni w bardzo starych beczkach po bourbonie. Prawdziwa głębia smaku z bogatym dębowym charakterem uzupełnionym lokalnym cynamonem, gałką muszkatołową, goździkami i odrobiną wyspiarskiej słodyczy.