Jak zapewnia nas producent jest to jedyny na świecie gin produkowany w oparciu o destylat winogronowy. Powstaje w słynnym z produkcji Cognac regionie Charente, a osoba która odpowiada za jego smak jest urodzony w Francji Jean-Sebastien Robicquet doskonalący przez lata swoje umiejętności Master Blender. Aby w pełni oddać charakter Francuskiego ginu produkowanego z destylatu winogronowego jako jeden z składników wykorzystywany jest kwiat winnej latorośli, zbierany zaraz po zakwitnięciu. On wraz z 10 innymi składnikami destylowany jest małych Florenckich miedzianych alembikach służących zazwyczaj do produkcji perfum.
Kolor:
Bezbarwny.
Zapach: Z
początku nie przypominający typowych ginów, wyraziście winogronowy ale
zrównoważony nutami cytrusów i kardamonu.
Smak: I
tutaj obecne mamy nutki winogron przenikające się z świeżymi ziołami a całość
daje złudzenie słodyczy.
Finisz: Bardzo czysty i przyjemny z nutkami ziół i trawy.