szt.
LUXARDO LONDON DRY Właściwa receptura Luxardo London Dry Gin sięga słynnego „Ginepro di Dalmazia”, produkowanego przez włoską rodzinę Luxardo od początku XX wieku. Rodzina Luxardo produkuje destylat na bazie jałowca od 1833 roku. Precyzyjnie dobrane botaniczne składniki takie jak: jagody jałowca z Dalmacji, nasiona kolendry, korzeń irysa i dzięgla, lukrecja, chinowiec, cynamon, kardamon i skórka gorzkich pomarańczy tworzą klasyczną kompozycję charakterystyczną dla ginów typu „London Dry”. Przed destylacją w miedzianych alembikach, ziołowa mieszanka macerowana jest w naparze alkoholowym przez 24 godziny. Po dziewiętnastu dniach rafinacji produkt jest filtrowany, rozcieńczany i gotowy do butelkowania. Intensywny, pełen głębi jałowca smak z delikatną kwasowością cytrusów. Finisz wyważony z nutami pomarańczy i ziół w tle.