szt.
Albert Michler Distillery to jedna z najstarszych destylarni dawnego Cesarstwa Austro-Węgierskiego. Powstała w XIX w. na Śląsku czyli dzisiejszej części Republiki Czeskiej. Kiedy w 1863 roku Albert Michler podjął decyzję o założeniu wytwórni likierów w Buchsdorf, wiedział, że to będzie doskonała inwestycja. Wyjątkowo urodzajna gleba oferowała wysokiej jakości naturalne zioła i przyprawy oraz krystalicznie czystą wodę – czyli wszystko, co niezbędne było do produkcji najlepszych trunków.
Botaniczne składniki pozyskiwane są ręcznie, dzięki
czemu do mieszanki trafiają tylko najwyższej jakości zioła i przyprawy. Śląski
piołun nadaje ostrą kwiatową nutę, którą balansuje słodkość czarnej porzeczki.
Naturalna woda źródlana, świeże jabłka, skórka pomarańczy, owoce cytrusowe
dodają owocowej głębi i świeżości.
Używany do maceracji ogórek dodaje
rześkości i gładkości.