Najlepszy i największy region produkcji win znajduje się na końcu wąskiego półwyspu Baja California, gdzie w dolinie Guadelupe pionierami nowoczesnego winiarstwa jest rodzina Cetto. W wielu winnicach uprawia się typowo europejskie odmiany. Vinicola L.A. Cetto z roku na rok staje się coraz ważniejszym domem winiarskim, sławę zyskując głównie dzięki nadaniu nowego oblicza szlachetnym odmianom: Niebbiolo i Petite Sirah.
L.A. CETTO NEBIOLO
Szczepy: Nebiolo
Region: Valle de Guadalupe - Baja California
Leżakowane w beczkach z francuskiego dębu 14 miesięcy. Błyszcząca rubinowa czerwień z filetowymi refleksami. Aromaty dojrzałych czarnych owoców (figa, wiśnia), trufli, wilgotnej słomy i skóry. Intensywne i złożone, świetnie łączy się z potrawami kuchni włoskiej, meksykańskiej, z czerwonymi mięsami w sosach i makaronami.