szt.
Rum Ron Colon to połączenie doskonałego rumu z Salwadoru zaparzanego zimnym naparem z kawy. Napar kawowy Ron Colón Salvadoreño jest przyrządzany przy użyciu ziaren kawy bourbon z regionu El Ciprés, uprawianej na wysokości 1700 m n.p.m. obok słynnego wulkanu Santa Ana w Salwadorze.
W skład tego rumu wchodzą:
• 6-letni rum salwadorski destylowany w kolumnie, produkowany przez destylarnię Licorera Cihuatán.
• Niedojrzały jamajski rum destylowany w kadziach, produkowany przez Worthy Park, Hampden
i Monymusk.
• 3-letni jamajski rum destylowany w garnku, produkowany przez Worthy Park.
Wszystkie rumy wchodzące w skład mieszanki są starzone u źródła. Salwadorski rum to delikatny, owocowy styl z lekkim, wytrawnym finiszem. Dodatek jamajskiego rumu destylowanego w kadziach wnosi do płynu ziemistość oraz ciepłą nutę.
W nosie aromaty owoców tropikalnych, najbardziej widoczne są nuty świeżego banana i lepkiego ananasa. Dodatkowo aromaty rodzynek i śliwek. Podniebienie przynosi te same nuty owoców tropikalnych, ale z rozwijającą się nutą tostów, ciepłego, pikantnego karmelu. Zrównoważony kremową mleczną czekoladą, prażonymi migdałami i nutami suszonych moreli. Delikatny i niezwykle przyjemny finisz. Doskonała równowaga między kremowością czekolady, owocami tropikalnymi a pikantnością karmelu.